Tarihçe

Altın Çini 1983 yılında geleneksel Kütahya çinisini, günümüz teknolojisini kullarak üretmek amacıyla kuruldu.

İki adet büyük klasik kuyu fırın ve elli kişilik personal ile çalışmaya başlayan Altın Çini, aynı yıl ilk ihracatını Almanya’ya yaptı.

Kurumsallaşma sürecini 1988 yılında tamamlayan Altın Çini, Altın Çini ve Seramik San. A.Ş.’ye dönüşmüştür.

Talebi çok olan Plaka Çini üretimini o günkü teknolojiden de istifade ederek geliştirmiş ve ihtiyaca cevap vermiştir.

22 yıl önce 50 milyon lira sermaye ile kurulmuş olan fabrika,bugün 250 kişilik bir kadroyla ve 1.600.000 m2’lik seramik üretim kapasitesine ulaşmıştır.Üretiminin yüzde 50’sini ihraç eden Altın Çini ve Seramik A.Ş. Kütahya çinilerini geliştirilmiş geleneksel yöntemlerle yeniden üreterek, endüstriyel ve sanatsal çini ve seramiği birleştirmiştir.

HAKKIMIZDA

1982 yılında üretime başlayan Altın Çini, yaklaşık 10 asırdır varlığını sürdüren ata sanatımız çiniyi, geliştirmek, hak ettiği yere getirme amacı ile kurulmuştur.

Bugün gelinen noktada dini, sivil mimaride, gerek ülkemizde ve gerekse dış ülkelerde bir çok esere imza atmıştır. Özellikle camilerimizde mihrap. mimber. kürsü müezzin mahfi- li ve duvar çinileri üretmekteyiz. Bu mekanlarda gerek el dekor gerekse seri üretim ile panolar, kuşak ayetler ve özel bölümlere kesimle desenler hazırlayıp uygulamaktayız.

Ürünlerimizde 20×20, 20×25, 25×33, 25×40, 42×42 cm gibi farklı ölçüler kullanarak geniş mekanlarda okunan ferah desen uygulamaları yapmaktayız. Yıllardır üretilmeyen dış cephe için de her türlü iklim şartlarına dayanıklı çinileri de başarı ile üretmekte ve uygulamaktayız.

Biz camilerimizi hepimizin ortak malı olarak görmekte, “Allah’ın Evi” olarak bilmekteyiz. Bu düşüncelerle camilerimizi çini ile kaplarken, mekanları sıkmadan olması gereken estetik kaideleri de ön planda tutuyoruz.

Böylece dinimize ve ecdadımıza layık eserler verme gayretindeyiz.